Film reviews often tell you what would be commercially attractive or to the common expectations. Therefore these descriptions of movies you might want to see but did not decide about yet.

 

 

The latest films.
(Dutch movies are normally discussed in Dutch,
except the early ones at this page)

5-08-'98 -29-08-'00

 

Blues Brothers 2000

5-08-'98 Een film van en door Dan Akroyd, die vent die het zo goed kan om in een ijltempo de grootste analytische onzin in één ademtocht uit te spreken. Een beetje een gezocht flauwe kulverhaal dat vooral interessant is als een soort musical voor de bluesmuziek. Vele bekende coryfeën zoals James Brown, B.B.King en Eric Clapton laten voelen hoezeer de bues-family een echt bestaande positieve sociale toestand is waar mensen van elkaar houden en fijn muziek maken. Daar was de film eigenlijk aan opgedragen. Dus voor de muziek prima, voor het verhaalje niet de moeite.

 

 

Cundun (in voorvertoning)

5-08-'98 Trouw verfilmde biografie van Martin Scorcese over de Dalai Llama. geen mooi drama dus zoals met seven years in Tibet, maar wel net zo goed van kwaliteit.Echt een hele mooie film die een beetje documentaire-achtig overkomt en aan het denken zet of de Dalai Llama nou eigenlijk wel zo heilig is zich te verzetten als leider van het chinees buddhisme (zouden de chinezen zich ook zo gedragen hebben als hij gezegd had, kom maar op China, Tibet kan niet groot genoeg zijn?).Ik gaf toch de Lama maar het voordeel van de twijfel uiteindelijk (of was het een nadeel?).

 

 

Lethal Weapon4

13-08-98: Een film met Mel Gibson vol met aktiewerk. Kwam qua humor goed uit de verf, qua verhaal iets om snel te vergeten. Iets met corrupte chinezen die mekaar uitbuiten en vermoorden. Mel was dan met een bruine collega de held om het tuig af te straffen. Voorspelbaar aktiewerk zonder special effects. Wel genoten niettemin. Vermeldenswaard was de prediking van de nieuwe tijd waarin een een beetje maffe bruine psycholoog de rol van rechercheur had gekregen: een nieuw soort politie.
 

 

The Gingerbread Man - naar een verhaal van J.Grisham

13-08-98 Een film waarin Robert Duvall een freaked out daddy speelt die een beetje wacko met een stel zwerversvrienden de georganiseerde wereld terroriseert en veroordeeld wordt. De gast onstnapt uit de voor hem geselecteerde inrichting en probeert vervolgens de advocaat die zijn dochter tegen hem in bescherming probeerde te nemen te mollen door net te doen alsof hij zijn kinderen ontvoerde. Beetje ingewikkeld plot, want de dochterlief die gescheiden was z.g. bleek niet gescheiden te zijn maar samen met haar man samen te zweren om de erfenis in de wacht te slepen van wacko daddy. De advocaat dus helemaal in de war want hij ging wel met dat getatoëerde mens de koffer in. Goed verhaal, goed script, maar wel een beetje gezocht en gekunsteld.

 

 

Siberia (met Hugo Metsers III)

29-08-98 Nederlandse film over een stelletje doerakken, twee vrienden die in A'dam meisjes versieren als tijdverdrijf. Ze lopen een scheve schaats door ze te bestelen en hun paspoortfoto-pagina's als souvenir voor hun heilig maria-tabernakel (maria-met-de- rugzak) te pikken. Door een verliefdheid met één van de slachtoffers onstaat een soort nederlandse psychothriller van wie belazert wie met als ontknoping de eeuwige vriendschap van de twee vrienden. Een apart verfilmd en goed geschreven verhaal met veel vaart en alternatieve schoonheid. Zonder meer de moeite waard.

 

 

6 days 7 nights (met Harrison Ford)

29-08-98 Redelijk goede komedie met een prettig vakantiesfeertje. Het verhaaltje is eenvoudig: een jonge zakenvrouw strandt met een piloot op een stil zuidzee-eiland, heeft met hem een korte romance en keert terug naar haar verloofde die ook een slippertje maakte, maar zijn a.s.vrouw dus niet terugkrijgt: ze bljft bij de held op een mooi eiland. Lang leve de liefde. De film geeft je precies wat je ervan had voorgesteld. Alles in orde, behalve de sterrenhemel bij nacht: die leek een beetje teveel op een doek met gaatjes. Dat Hollywood overal goed voor is behalve voor de sterren geeft dan te denken.

 

 

 

 

 

 | index                

other movielinks and searchengines |             
add a link |             

 

 

backgroundgraphic: Argotique